Smaczny gulasz rybny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny gulasz rybny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 opakowania

200 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

125 mililitrów

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj, osusz i potnij w mniejsze kawałki. Skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Obtocz kawałki ryby w mące i usmaż na złoty kolor na patelni.

Krok 3

Zdejmij, zeszklij posiekaną cebulę i podlej winem.

Krok 4

Włóż kawałki filetów i duś na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 5

Podbij śmietaną, dopraw do smaku przecierem pomidorowym i przyprawami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej