Zakręcona Margherita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zakręcona Margherita

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

2 szczypty

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Passaty wymieszać z przyprawami i doprawić do smaku. Ciasto francuskie rozwinąć. Mozzarellę odsączyć z zalewy.

Krok 2

Powstały sos rozsmarowujemy na cieście, posypujemy całość tartą mozzarellą i zwijamy wzdłuż dłuższej krawędzi.

Krok 3

Z powstałej rolady wykrawamy ślimaczki szerokości około 1.5 - 2 cm i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 °C około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej