Sandacz w sosie kurkowym - zapiekany: przepis | Przepisy.pl pixel

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

100 gramów

50 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z ryby przekrój na mniejsze porcje, oprósz je solą i pieprzem.

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - Krok 1

Krok 2

Rybę od strony skóry oprósz mąką. Obsmaż je na patelni, a następnie przełóż do szerokiego naczynia żaroodpornego.

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - Krok 2

Krok 3

Na patelni po rybie obsmaż grzyby, przełóż je do miski, wystudź, dodaj prażoną cebule, posiekaną natkę pietruszki, bułkę panko, musztardę francuską, masło. Całość dokładnie wymieszaj.

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - Krok 3

Krok 4

Bułkę z grzybami nałóż na wierzch ryby, lekko ją dociskając.

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - Krok 4

Krok 5

W misce wymieszaj fix Knorr z 100ml śmietany i 200ml wody całość, wlej do naczynia żaroodpornego.

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - Krok 5

Krok 6

Wszystko razem wstaw do rozgrzanego do 190*C piekarnika na około 20 minut.

Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz tez dodać garść tartego sera np. parmezanu albo wlać kilka łyżek oliwy truflowej.  

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosieZapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie

Połączenie ryb i grzybów to prawdziwy strzał w dziesiątkę, o czym możesz przekonać się, przygotowując naszą recepturę na zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie. Kompozycję tych składników moglibyśmy opisywać bardzo długo, ale żadne słowa nie oddadzą idealnie tego smaku. Musisz go spróbować, a receptura już na Ciebie czeka!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób lubiących szybkie rozwiązania w kuchni. Przygotowanie tego dania zajmie Ci zaledwie pół godziny, a efekty na talerzu zachwycą wszystkich gości. Proces przyrządzania usprawni Fix Kurczak w sosie kurkowym, który znajduje się w naszej recepturze! Skusisz się?

Na jaką okazję?

Tak wykwintne danie musi podbić podniebienia wszystkich gości. Zaserwuj zapiekane filety z sandacza w kurkowym sosie na większej uroczystości, a zaprezentujesz się jako gospodarz idealny. Wszyscy będą pytać o recepturę i zjedzą zawartość talerza w trybie natychmiastowym!

Czy wiesz, że?

Przy wyborze sandacza zwracaj uwagę na skrzela. Jeżeli są one matowe i ciemne, to jest to oznaka zepsucia ryby. Nie ignoruj tego bardzo ważnego kroku, dzięki któremu przyrządzisz filety z sandacza o doskonałym smaku. Świeża ryba to podstawa, o czym wie każdy kucharz!

Dla urozmaicenia:

Farsz z naszego przepisu możesz ulepszyć dodatkowymi składnikami. Smak potrawy wzbogacą ser oraz kilka łyżek oliwy truflowej. Z takimi dodatkami sandacz nie będzie miał sobie równych, a Ty zaserwujesz wykwintne danie, którego walory zachwycą wszystkich krytyków kulinarnych.