Zapiekanka meksykańska z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka meksykańska z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

300 gramów

null

null

1 pęczek

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie gotuj 15 minut.

Krok 2

Pomidory zmiksuj w puszce. Marchewkę pokrój w kostkę.

Krok 3

Podduś cebulę i marchewkę.

Krok 4

Dodaj mięso i przyprawy, po czym smaż 10 minut.

Krok 5

Dodaj ziemniaki, pomidory, odsączoną fasolę i posiekaną paprykę chili.

Krok 6

Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i posyp tartym serem. Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni. Udekoruj chili i natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej