
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
300 gramów
null
null
1 pęczek
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie gotuj 15 minut.
Krok 2
Pomidory zmiksuj w puszce. Marchewkę pokrój w kostkę.
Krok 3
Podduś cebulę i marchewkę.
Krok 4
Dodaj mięso i przyprawy, po czym smaż 10 minut.
Krok 5
Dodaj ziemniaki, pomidory, odsączoną fasolę i posiekaną paprykę chili.
Krok 6
Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i posyp tartym serem. Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni. Udekoruj chili i natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej