Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim
łatwe
56 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do marynaty przygotowanej z oliwy z oliwek, przyprawy do złotego kurczaka Knorr,odstawiamy na kwadrans w chłodne miejsce. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na patelni i dodajemy do niej zamarynowanego kurczaka, doprawiamy Delikatem w płynie Knorr. Podsmażamy przez 5 minut. Selera naciowego kroimy w plastry, obgotowujemy z różyczkami kalafiora w osolonej wodzie przez ok. 10 minut, aż warzywa zmiękną. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy i rozkładamy na blasze delikatnie dociskając, wrzucamy na nie kalafiora z selerem oraz obsmażonego kurczaka. Obkładamy plastrami sera mozzarella i pomidora. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. pół godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej