Zapiekanka z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ciasta francuskiego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 plastrów

null

null

6 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni.

Krok 2

Ciasto rozmroź. Natłuść naczynie i wyłóż w nim ciasto francuskie.

Krok 3

Do miseczki wbij 2 jajka i roztrzep widelcem i posmaruj obie części ciasta.

Krok 4

Na cieście ułóż boczek. Piecz 20 minut.

Krok 5

Wyjmij z piekarnika, gdy nieco ostygnie wygnieć w cieście zagłębienie. Na każdy kawałek ciasta wbij po dwa jajka i włóż do pieca na 8 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej