
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
2 łyżki
1 łyżka
null
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mięsa dodaj posiekaną cebulkę, bułkę tartą, roztrzepane jajka z dodatkiem 4 łyżek soku wielowarzywnego.
Krok 2
Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 3
Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 90 minut.
Krok 4
Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż mąkę, którą rozprowadź sokiem i gotuj na małym ogniu około 2 minuty cały czas mieszając.
Krok 5
Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz Worcesterem. Powstałym sosem polej mięso po upieczeniu
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej