
Składniki
null
null
5 sztuk
3 łyżki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 6
Danie zapiekaj przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Gotowe danie polej ketchupem.
Krok 1
Kabaczek obierz ze skórki i pokrój w plastry, a szynkę pokrój w kostkę.
Krok 2
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wyłóż w nie połowę kabaczka, posyp pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w plastry.
Krok 4
Na kabaczku wyłóż szynkę, jajka i przypraw i ponownie połóż resztę kabaczka.
Krok 5
Zetrzyj żółty ser, posyp nim wierzch dania i polej rozpuszczonym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej