
Składniki
null
null
0.5 szklanki
2 sztuki
150 gramów
2 sztuki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka pokrój w grubsza kostkę, posyp przyprawami i usmaż na oleju.
Krok 2
Następnie przełóż do warzyw razem z posiekanym czosnkiem. Dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i przełóż całą masę.
Krok 4
Polej śmietaną i posyp żółtym serem.
Krok 5
Wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej