
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
3 sztuki
6 plastrów
8 sztuk
400 gramów
150 gramów
100 gramów
50 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron, na sposób aldente, według zaleceń producenta.

Krok 2
Boczek pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju , podsmaż czosnek, boczek, gdy się nieco wysmażą dodaj piersi z kurczaka pokrojone w cienkie paseczki.

Krok 3
Smaż wszystko razem jakiś czas, a następnie dodaj pieczarki pokrojone w ćwiartki, smaż aż odparuje z nich woda.

Krok 4
Dodaj śmietanę pomieszana z fixem. Całość zagotuj.

Krok 5
Gdy sos zgęstnieje dodaj rukolę, przekrojone na pół pomidory oraz makaron.

Krok 6
Makaron wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp po wierzchu tartym serem, całość wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na 10-15 minut aż ser delikatnie się zapiecze.


Dobra rada:
3 łyżki orzeszków pinii dodane do makaronu sprawia że stanie się jeszcze bardziej ciekawy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej