Zapiekanka z truskawek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z truskawek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ten przepis wydaje się być bardzo zaskakujący już biorąc pod uwagę samą swoją pomysłowość. Warto pamiętać o tym, gdyż ciekawe jest nie tylko jego wykonanie, ale także końcowy efekt przygotowywania.

Krok 2

Truskawki umyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie jajka i mąkę wymieszać ze sobą, dodać odrobinę cukru i ubić na sztywną masę. Tą masę położyć na truskawki i wstawić do piekarnika. Całość zapiekać przez kilkanaście minut. Po wyjęciu z piekarnika potrawa gotowa jest do spożycia. Taki deser to odmiana od tradycyjnych truskawek posypanym cukrem lub polanych śmietaną. Wspaniale nadaje się na duże przyjęcia. Ten deser wykonujmy tylko ze świeżych, sezonowych truskawek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej