
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
5 łyżek
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie owoce umyj, osącz na papierowym ręczniku i pokrój w plasterki. Skrop sokiem cytryny.
Krok 2
Żółtka oddziel od białek. Z żółtek, cukru i cukru waniliowego utrzyj gładką masę, dodaj skórkę cytrynową i wlej likier, delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Białka ubij na sztywną pianę, połącz z masą kremową.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż owoce i zalej kremem jajecznym. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej