
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
2 łyżki
1 szczypta
30 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry i razem usmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj karkówkę i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Schab potnij w grube plastry, cienko rozbij. Oprósz solą, pieprzem i papryką.
Krok 4
Na każdego kotleta nałóż porcję farszu, zwiń i obwiąż nicią. Zrumień na oleju.
Krok 5
Przełóż do rondla, podlej wodą i duś około godziny od czasu do czasu obracając mięso. Wystudź i usuń nici.
Krok 6
Do tłuszczu pozostałego ze smażenia mięsa wsyp mąkę i wymieszaj. Wlej do roladek, chwilę gotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej