Zawijane paluszki schabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane paluszki schabowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

2 łyżki

1 szczypta

30 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry i razem usmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj karkówkę i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Schab potnij w grube plastry, cienko rozbij. Oprósz solą, pieprzem i papryką.

Krok 4

Na każdego kotleta nałóż porcję farszu, zwiń i obwiąż nicią. Zrumień na oleju.

Krok 5

Przełóż do rondla, podlej wodą i duś około godziny od czasu do czasu obracając mięso. Wystudź i usuń nici.

Krok 6

Do tłuszczu pozostałego ze smażenia mięsa wsyp mąkę i wymieszaj. Wlej do roladek, chwilę gotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane paluszki schabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej