Grillowana sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana sałatka

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

8 sztuk

2 sztuki

12 sztuk

4 sztuki

2 łyżki

50 mililitrów

150 mililitrów

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukałam, porwałam na kawałki i włożyłam do dużej salaterki.Warzywa i pieczarki pokroiłam w duże kawałki i razem z oliwkami nadziałam na długą wykałaczkę i upiekłam na grillu. Gotowe zdjęłam ze szpatułek i wsypałam na sałatę.Szczypiorek drobno posiekałam i posypałam sałatkę.Po chwili dołączył jeszcze osączony ser feta.

Krok 2

Przygotowałam sos vinegrette.Wszystkie składniki sosu umieściłam w słoiku.Dokładnie zakręciłam i kilkanaście razy mocno potrząsałam słoikiem,aby składniki się wymieszały.

Krok 3

Tak przygotowany sosem polałam sałatkę.Oczywiscie nie wszystkim.Wykorzystałam 4-5 łyżek,a resztę odstawiłam w zakręconym słoiku do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej