
Składniki
2 sztuki
null
12 sztuk
200 gramów
2 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
1 pęczek
null
6 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój węgorza na kawałki 3 cm. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Następnie zagotuj 2 litry wody i włóż do niej posiekaną cebulę, 2 gałązki koperku, szałwię, pietruszkę, ziarna pieprzu, liście laurowe i gotuj wszystko przez 20 minut.
Krok 3
Po tym czasie dołóż węgorza. Nie gotuj i odczekaj 20 minut po czym wyjmij rybę i oddziel mięso od kości i potnij na paski.
Krok 4
Rozpuść w dużym garnku masło z mąką podsmaż.
Krok 5
Wlej wywar (1 litr), wymieszaj, dodaj śmietanę i zamieszaj. Gotuj przez 15 minut czasem mieszając.
Krok 6
Resztę koperku posiekaj i dodaj do zupy. Dopraw ją białym winem solą i pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej