
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
10 gramów
0.5 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj buraki i osusz, następnie zawiń w folię aluminiową i upiecz w piecu rozgrzanym do 180C°.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, czosnek i marchew w plastry, przesmaż pokrojone składniki w garnku.
Krok 3
Kiedy się zarumienią dodaj cukier, liście rozmarynu, majeranek i lekko z karmelizuj warzywa z ziołami, zalej wszystko wodą i dodaj Kostki Knorr, gotuj do zmięknięcia warzyw.
Krok 4
4 buraki ostudź , obierz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Ostatniego buraka zetrzyj na tarce.
Krok 5
Zmiksuj zupę przetrzyj przez sito, dopraw do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj z kleksem śmietany i z tartymi burakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej