Zupa mleczna słowiańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna słowiańska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 litr

150 gramów

1 litr

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wcześniej namoczone suszone grzyby ugotuj z dodatkiem Kostki Knorr. Następnie odcedź zachowaj wywar, a grzyby pokrój w paseczki.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 3

Półtwarde zalej gorącym mlekiem i wywarem z grzybów, dodaj grzyby i ugotuj zupę Na końcu dodaj masło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna słowiańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pesto spaghetti
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej