
Składniki
4 sztuki
1 litr
150 gramów
1 litr
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wcześniej namoczone suszone grzyby ugotuj z dodatkiem Kostki Knorr. Następnie odcedź zachowaj wywar, a grzyby pokrój w paseczki.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 3
Półtwarde zalej gorącym mlekiem i wywarem z grzybów, dodaj grzyby i ugotuj zupę Na końcu dodaj masło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej