
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
0.5 opakowania
null
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytego pora oraz marchewki pokrój w plastry. i ugotuj w wywarze z kostki rosołowej (ok. 1.5 litra) 20 minut.
Krok 3
W szklance ciepłej wody rozpuść serki topione, dodaj mąkę i śmietanę, wymieszaj.
Krok 4
Wlej do wrzącego wywaru i chwilę gotuj, cały czas mieszając. Dopraw pieprzem .
Krok 5
Do zupy dodaj ugotowany oddzielnie makaron i obficie posyp posiekanym koperkiem.
Krok 2
Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj marchewkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Ugotuj na półmiękko. Dodaj pora i gotuj jeszcze kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej