
Składniki
5 sztuk
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
1 litr
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ugotuj , następnie obierz i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
Krok 2
Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę, marchew obierz i zetrzyj z grubymi oczkami, kapustę drobno poszatkuj, seler naciowy pokrój w plastry.
Krok 3
W garnku przesmaż cebulę, dodaj liście tymianku, marchew, ziemniaki i seler naciowy, wszystko razem chwilę podsmaż, zalej wodą i dodaj Kostki Knorr. Zagotuj.
Krok 4
Po chwili gotowania dodaj buraczki i odcedzoną fasolę, gotuj na małym ogniu ok 10-15min, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 5
Dopraw zupę śmietaną, sokiem z cytryny i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej