Zupa z buraków a la barszcz ukraiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z buraków a la barszcz ukraiński

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

1 litr

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj , następnie obierz i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.

Krok 2

Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę, marchew obierz i zetrzyj z grubymi oczkami, kapustę drobno poszatkuj, seler naciowy pokrój w plastry.

Krok 3

W garnku przesmaż cebulę, dodaj liście tymianku, marchew, ziemniaki i seler naciowy, wszystko razem chwilę podsmaż, zalej wodą i dodaj Kostki Knorr. Zagotuj.

Krok 4

Po chwili gotowania dodaj buraczki i odcedzoną fasolę, gotuj na małym ogniu ok 10-15min, aż wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 5

Dopraw zupę śmietaną, sokiem z cytryny i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z buraków a la barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z buraków a la barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z buraków a la barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z buraków a la barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z buraków a la barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z buraków a la barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z buraków a la barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z buraków a la barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czulent wołowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej