Zupa z kolendry i cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kolendry i cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 łyżeczki

0.2 łyżeczki

2 łyżki

0.5 litra

75 mililitrów

0.5 kilograma

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej wodę do garnka i postaw go na nie za dużym ogniu.

Krok 2

Wrzuć do niego cukinie, czosnek, pieprz oraz imbir i poczekaj aż zawrze.

Krok 3

Następnie dodaj kostki rosołowe Knorr i mieszaj dopóki się nie rozpuszczą.

Krok 4

Teraz zmniejsz gaz i gotuj pod przykryciem do czasu kiedy cukinia zmięknie. Zwykle zajmuje to około pół godziny.

Krok 5

Odstaw na chwilę garnek a potem wrzuć liście kolendry i zmiksuj. Przypraw zupę, pieprzem, solą oraz cukrem. Podawaj ją w filiżankach ze śmietanką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kolendry i cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej