
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
100 gramów
3 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 3 szklankach wrzątku. Dodaj szczypiorek i gotuj przez 5 minut.

Krok 2
Pokrój drobno sałatę. Posiekaj drobno czosnek.

Krok 3
Wsyp do rosołu Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr i dokładnie wymieszaj. Dodaj sałatę i czosnek. Gotuj przez kolejne 5 minut.

Krok 4
Wlej do zupy śmietanę i dokładnie wymieszaj. Jeśli uznasz to za konieczne, dopraw pieprzem i solą.

Krok 5
Wlej zupę do miseczek i udekoruj koperkiem. Osobno podaj grzanki lub groszek ptysiowy do posypania.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krem z sałaty ze szczypiorkiem
Zupy kremy to szeroka kategoria dań, w której dominują popularne propozycje na kremy z brokułów, pomidorów, dyni czy kalafiora. Sugerowany przepis to sposób na wykorzystanie zielonej sałaty – dzięki wyrazistym dodatkom otrzymasz pyszną zupę, która może stać się Twoim popisowym daniem. Na początek przygotuj wywar, wsyp do niego szczypiorek i gotuj przez kilka minut. Następnie pokrój drobno sałatę i posiekaj czosnek, do wywaru dodaj błyskawiczną zasmażkę i dokładnie wymieszaj. Dołącz pokrojone wcześniej warzywa i gotuj przez kolejne kilka minut. Zagęść zupę śmietaną i przypraw świeżo zmielonym pieprzem – gotowe. Serwuj ją w miseczkach, posypaną obficie świeżym koperkiem, szczypiorkiem lub listkami bazylii. Jak urozmaicić jej smak? Wykorzystaj chrupiące dodatki. Możesz przyrządzić np. grzanki, które wcześniej warto natrzeć czosnkiem i doprawić czerwoną papryką. Doskonale sprawdzi się również groszek ptysiowy. Skorzystaj z naszej inspiracji i przygotuj smaczny krem z sałaty ze szczypiorkiem. Twoja opinia jest dla nas ważna – podziel się nią w komentarzu.