
Składniki
1 sztuka
600 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj bulion, a następnie wrzuć kawałki pokrojonego kurczaka. Gotuj około 15 minut.

Krok 2
Dodaj ryż i gotuj przez następne 15 minut. Ostudź.

Krok 3
Ubij jajka trzepaczką, dodaj sok z cytryn, 6 łyżek gorącej zupy i wszystko razem ubijaj.

Krok 4
Powoli wlej składniki do garnka z bulionem – podgrzej aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej