
Składniki
150 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj pierś z kurczaka w litrze wody. Następnie wyjmij mięso, wystudź i poszarp na cienkie nitki.
Krok 2
Do wody z gotowania kurczaka wrzuć kostkę Knorr i ponownie zagotuj. Dodaj na powrót kurczaka.
Krok 3
Dodaj kukurydzę z puszki i mini kolby. Wymieszaj i gotuj ok. 10 minut pod przykryciem.
Krok 4
Imbir zetrzyj, cebulkę posiekaj, a z jajek zostaw białka.
Krok 5
Do zupy wrzuć sos sojowy, imbir oraz dymkę. Chwilę pogotuj, a następnie wlej białko i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej