Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj pierś z kurczaka w litrze wody. Następnie wyjmij mięso, wystudź i poszarp na cienkie nitki.

Krok 2

Do wody z gotowania kurczaka wrzuć kostkę Knorr i ponownie zagotuj. Dodaj na powrót kurczaka.

Krok 3

Dodaj kukurydzę z puszki i mini kolby. Wymieszaj i gotuj ok. 10 minut pod przykryciem.

Krok 4

Imbir zetrzyj, cebulkę posiekaj, a z jajek zostaw białka.

Krok 5

Do zupy wrzuć sos sojowy, imbir oraz dymkę. Chwilę pogotuj, a następnie wlej białko i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej