
Składniki
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzycę namocz dzień wcześniej na 12 godzin.
Krok 2
Warzywa obierz, mięso umyj, dodaj ciecierzycę i gotuj tak by wszystkie składniki były miękkie, przez 2 godziny.
Krok 3
Dopraw do smaku, odcedź.
Krok 4
Warzywa i mięso pokrój w kostkę, włóż z powrotem razem z grochem do wywaru, dodaj pokrojoną cienko wędlinę i podgrzej.
Krok 5
Smaczną ciecierzycę z warzywami udekoruj posiekaną natką pietruszki i rozlej na talerze.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej