Smaczna ciecierzyca w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna ciecierzyca w warzywach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę namocz dzień wcześniej na 12 godzin.

Krok 2

Warzywa obierz, mięso umyj, dodaj ciecierzycę i gotuj tak by wszystkie składniki były miękkie, przez 2 godziny.

Krok 3

Dopraw do smaku, odcedź.

Krok 4

Warzywa i mięso pokrój w kostkę, włóż z powrotem razem z grochem do wywaru, dodaj pokrojoną cienko wędlinę i podgrzej.

Krok 5

Smaczną ciecierzycę z warzywami udekoruj posiekaną natką pietruszki i rozlej na talerze.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna ciecierzyca w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej