
Składniki
150 gramów
80 gramów
4 sztuki
600 gramów
1 opakowanie
6 sztuk
2 opakowania
250 mililitrów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasteczka zmiel, aby były jak bułka tarta. Masło rozpuść i dodaj do ciasteczek.
Krok 2
Formę do pieczenia posmaruj masłem i wyłóż papierem. Ułóż ciasteczka i mocno ugnieć, aby powstała zbita warstwa.
Krok 3
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 7 minut.
Krok 4
Do sera dodaj śmietanę, cukier, jaja oraz aromat waniliowy i wszystko wymieszaj lub zmiksuj na jednolitą masę.
Krok 5
Truskawki przekrój na połowy i podziel na dwie części. Jedną część truskawek ułóż na upieczonym spodzie ciasta i przyłóż masą serową. Włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piecz przez 50 minut.
Krok 6
Galaretkę przyrządź wedle przepisu na opakowaniu i poczekaj, aż się ochłodzi.
Krok 7
Na ostudzony sernik ułóż drugą część truskawek i zalej galaretką. Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej