Apetyczny makaron z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny makaron z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

400 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Paprykę umyj, osusz, ususz, usuń gniazda nasienne i potnij w paski.

Krok 3

Czosnek posiekaj i podsmaż razem z papryką na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Odcedzony, ugotowany makaron wymieszaj z warzywami, dodaj połówki oliwek i dopraw do smaku przyprawami.

Krok 5

Udekoruj natką pietruszki

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny makaron z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej