
Składniki
100 gramów
1 sztuka
400 gramów
100 gramów
200 mililitrów
200 gramów
3 łyżki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron penne ugotuj w niesolonej wodzie.

Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Następnie mięso oprósz mąką i zalej śmietaną. Całość gotuj przez dwie minuty.

Krok 3
Dodaj kostkę bulionu warzywnego Knorr i zielony groszek. Gotuj jeszcze chwilę, po czym wymieszaj otrzymany sos z makaronem.

Krok 4
Makaron podawaj posypany startym serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej