
Składniki
null
null
4 łyżki
null
0.7 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety śledziowe namocz wcześniej na kilka godzin w wodzie.
Krok 2
Osącz, pokrój w paski i przełóż do miski.
Krok 3
Z żółtka, musztardy i śmietany utrzyj majonez, dodaj ocet winny, odrobinę oleju i dopraw do smaku.
Krok 4
Połącz składniki z pokrojonymi w kostkę korniszonami i posiekanym koperkiem.
Krok 5
Zalej przygotowanym sosem filety i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej