Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

null

0.7 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe namocz wcześniej na kilka godzin w wodzie.

Krok 2

Osącz, pokrój w paski i przełóż do miski.

Krok 3

Z żółtka, musztardy i śmietany utrzyj majonez, dodaj ocet winny, odrobinę oleju i dopraw do smaku.

Krok 4

Połącz składniki z pokrojonymi w kostkę korniszonami i posiekanym koperkiem.

Krok 5

Zalej przygotowanym sosem filety i odstaw na 2 godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej