Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

null

null

1 sztuka

null

2 sztuki

150 mililitrów

1 kilogram

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Węgorza umyj dokładnie i potnij w kawałki. Skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprze, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Cebulę razem czosnkiem posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj kawałki ryby, duś przez kilka minut.

Krok 3

Podlej winem rozmieszanym z pastą sardelową i zagotuj razem z obranymi ze skórki, rozkrojonymi w ćwiartki pomidorami.

Krok 4

Duś przez 30 minut do ryba powinna być miękka. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny węgorz na sposób prowansalski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej