Makaron z kurczakiem i morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i morelami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

300 gramów

200 gramów

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj. Obierz włoszczyznę, umyj i pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Do dużego garnka włóż kurczaka i resztę składników, zalej 2 litrami wody. Wrzuć listki laurowe, ziarenka pieprzu i Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Gotuj około godziny.

Krok 3

Wyjmij ugotowanego kurczaka, obierz z kości i pokrój na kawałki. Wywar przecedź przez gęste sito do drugiego garnka.

Krok 4

Makaron gotuj w rosole ok 5 minut. Dodaj odsączone morele pokrojone na ćwiartki, przygotowane mięso i groszek.

Krok 5

Dopraw do smaku pieprzem i łyżką sosu sojowego. Przed podaniem lekko posyp łyżeczką curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
38 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej