Spaghetti po neapolitańsku - makaron: włoskie | Przepisy.pl pixel

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

30 gramów

5 sztuk

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i łyżką oliwy z oliwek, po czym zagotuj. Dodaj pokrojone na pół pomidorki cherry,cebulę oraz bazylię i gotuj jeszcze chwilę na wolnym ogniu.

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - Krok 2

Krok 3

Makaron wymieszaj z gotowym sosem, podawaj posypany startym serem i udekorowany listkami świeżej bazylii.

Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczne włoskie spaghetti po neapolitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej