
Składniki
0.33 szklanki
0.5 sztuki
2 łyżki
200 gramów
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatniki drobno pokrusz i przełóż do miseczki.
Krok 2
Mleko zagotuj z masłem i kakao.
Krok 3
Za nim masa wystygnie zalej nią herbatniki.
Krok 4
Dodaj pokrojone na kawałki bakalie oraz powidła. Wymieszaj i rozsmaruj na dnie foremki wyłożonej pergaminem.
Krok 5
Polej polewą i schłodź w lodówce około 8 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej