Bajaderka z Poznania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajaderka z Poznania

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.33 szklanki

0.5 sztuki

2 łyżki

200 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki drobno pokrusz i przełóż do miseczki.

Krok 2

Mleko zagotuj z masłem i kakao.

Krok 3

Za nim masa wystygnie zalej nią herbatniki.

Krok 4

Dodaj pokrojone na kawałki bakalie oraz powidła. Wymieszaj i rozsmaruj na dnie foremki wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Polej polewą i schłodź w lodówce około 8 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej