Banalna sałatka buraczkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banalna sałatka buraczkowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

20 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj, ostudź, a następnie drobno pokrój (lub zetrzyj na drobnej tarce).

Krok 2

Ziemniaki ugotuj na półtwardo. Ostudź je i pokrój w kostkę.

Krok 3

Szynkę pokrój w drobne paski, czerwoną paprykę i ogórki w kostkę i dodaj do buraków. Pieczarki odcedź z zalewy i pokrój na cząstki.

Krok 4

Skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr rozprowadź w 2 łyżkach wrzątku i połącz z majonezem.

Krok 5

Składniki sałatki przełóż do salaterki, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banalna sałatka buraczkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej