
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
0.33 sztuki
1 sztuka
0.33 szklanki
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż cebulę, marchew, selera i gruszkę na oliwie przez ok. 5 minut.

Krok 2
Dolej wino, a po chwili 200 ml wody, po czym duś całość przez ok. 10 minut. Następnie dolej 600 ml gorącej wody i jeszcze przez chwilę gotuj.

Krok 3
Na koniec wsyp Barszcz czerwony Knorr i dopraw zupę do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz po podlasku
Jeśli szukasz inspiracji na smaczną, klasyczną zupę, to mamy dla Ciebie propozycję. Barszcz po podlasku to danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i kolację. Aby ją przygotować, potrzebujesz m.in. gotowego barszczu czerwonego. Wzmocnij jego smak, dodając nieco świeżych buraków. Pozostałe składniki smaż, aż do czasu, gdy będą miękkie. Jeśli chcesz, wrzuć kilka ugotowanych suszonych grzybów (sprawdzą się podgrzybki i borowiki) oraz śliwek bez pestek. Nadadzą one daniu słodkiego posmaku. Duś wszystko przez kilka minut. Gruszkę i cebulę pokrój w paski, natomiast marchew i selera w słupki. Zupę gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając. Następnie przypraw świeżo zmielonym pieprzem, zielem angielskim oraz sokiem z cytryny lub octem winnym – nada to potrawie intensywnego smaku. Ozdób całość kilkoma kleksami śmietany. Serwuj w głębokim talerzu lub misce. Potrawa nie wymaga już innych dodatków. Zainspiruj się naszym przepisem na barszcz po podlasku i koniecznie podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego.