
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
100 gramów
1 pęczek
null
1 pęczek
1 szklanka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cieciorkę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj ją na pół miękko.
Krok 2
Mięso i warzywa dokładnie umyj.
Krok 3
Warzywa obierz i włóż do rondla, po czym zalej dwoma litrami wody i ugotuj rosół.
Krok 4
Obierz cukinię, fasolkę szparagową i marchewki. Warzywa pokrój w plasterki i ugotuj w osobnym rondlu. Gdy się ugotują dodaj do rosołu.
Krok 5
Całość doprowadź do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natka pietruszki.
Krok 6
Awokado umyj, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki i posyp sokiem z cytryny. Dodaj do zupy.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej