
Składniki
300 gramów
1 szklanka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
500 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużej miski wsyp garam masala, mąkę, kolendrę oraz czerwoną paprykę i zmiksuj. Do tego dodaj ghee oraz 3 łyżki jogurtu.
Krok 3
W osobnej misce zmieszaj pozostały jogurt, miętę, łyżkę posiekanej cebuli oraz sos sałatkowy Knorr. Powstały sos odstaw do lodówki.
Krok 4
Bardzo cienko pokrojoną cebulę wymieszaj z ciastem.
Krok 6
Ostrożnie smaż kulki we frytkownicy aż się zarumienią. Serwuj kulki z sosem podanym osobno aby można je było w nim zamaczać.
Krok 2
Ostrożnie dolej pół szklanki wody a następnie wszystko dobrze wymieszaj aby powstało gęsto ciasto.Przykrytą miskę odstaw na pół godziny.
Krok 5
Bardzo mocno rozgrzej olej we frytkownicy. Za pomocą dwóch łyżek zrób z ciasta kulki, mocno ściskając łyżki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej