
Składniki
2 sztuki
null
1 łyżeczka
2 łyżeczki
3 łyżki
4 łyżki
3 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę i pokrój w talarki.
Krok 2
Filety namocz kilka godzin w wodzie, pokrój na małe kawałki, każdy posmaruj z jednej strony musztardą.
Krok 3
W wąskim naczyniu układaj kolejno warstwami: cebulę, sok z cytryny, curry, pieprz, filety śledziowe. Polej olejem.
Krok 4
Warstwy układaj do wyczerpania składników.
Krok 5
Ostatnią warstwą powinna być cebula. Naczynie szczelnie zakryj i włóż na całą dobę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej