Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
3 sztuki
300 gramów
null
null
null
2 łyżki
150 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą kiełbasę potnij w 3 cm kawałki, a ser w dużą kostkę.
Krok 2
Każdy kawałek sera owiń plasterkiem boczku, skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Kiełbasę również dopraw do smaku nadziej naprzemiennie na patyczki szaszłykowe.
Krok 3
Pomidory i cebulę potnij w talarki i ułóż na natłuszczonym kawałku folii aluminiowej. Oprósz przyprawami, skrop oliwą i na wierzchu ułóż szaszłyki.
Krok 4
Grilluj przez 15 minut, po czym opiecz jeszcze przez kilka minut nadziane mięso bezpośrednio na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej