Bitki z koniny w sosie ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki z koniny w sosie ze śmietaną

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

6 szklanek

0.5 szklanki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koninę umyć, osuszyć , pokroić na 10 bitek. Każdy kawałek stłuc tłuczkiem do mięsa ( najlepiej przez foliowy woreczek bo tak jest łatwiej ) na cienki płat. Posmarować każdy olejem . Położyć bitki jedna na drugiej, zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce . Posypać papryką, solą i pieprzem . Na patelni rozgrzać smalec i obsmażać bitki z obu stron. Włożyc do garnka . Dodać pokrojone cebule , Bulionetkę. Zalać wodą i dusić na małym ok. 3 godzin aż bitki będą miękkie .Wlać śmietankę. Wymieszać . Doprawić sos do smaku Delikatem i mini kostką Cebulka .Dodać zasmażkę i zagęścić sos .

Krok 2

Podawać z kaszą gryczaną posypane koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Piramidka z kurczaka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej