Błyskawiczne danie po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyskawiczne danie po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odstaw warzywa aby powoli się rozmroziły. Kurczaka pokrój w paski.

Krok 2

W woku rozgrzej olej. Dodaj paski z kurczaka, starty imbir, ziarna sezamu, bardzo drobno posiekana trawę cytrynową oraz słodką paprykę.

Krok 3

Jak wszystko nabierze rumianych kolorów, dodaj warzywa i dalej smaż jeszcze przez 10 minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody i sosem sojowym.

Krok 5

Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i całość zagotuj. Natychmiast podawaj skropione olejem sezamowym.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej