Warzywne papardelle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne papardelle

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

80 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

1 sztuka

1 garść

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente. Warzywa myjemy I kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie z przyprawą Knorr oraz czosnkiem. Dodajemy pomidory z puszki i zioła prowansalskie i całość dusimy ok. 10 min.

Krok 2

Odcedzony makaron mieszamy z sosem i liśćmi szpinaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne papardelle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej