Boczek po wjejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek po wjejsku

Autor: tomekw166

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

50 mililitrów

8 plastrów

8 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówkę pokrój w ukośne grube plastry. Rozgrzej olej na patelni. Daj na patelnię boczek na około 5 minut.

Krok 2

Dodaj parówkę i smaż przez 5 min. W między czasie uduś cebulę. Dodaj przyprawy Knorr. Daj na słaby ogień i dodaj ser na górę.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego na 120-180 stopni na 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
24 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej