Boczek rolowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek rolowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżki

null

null

null

null

4 sztuki

0.5 łyżeczki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj.

Krok 2

Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie natrzyj nią boczek i odłóż go na około dwa dni do lodówki.

Krok 3

Mięso po wyjęciu z marynaty osusz papierowym ręcznikiem i zwiń w ciasny rulon, obwiąż bawełnianym sznurkiem.

Krok 4

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz metodą pośrednią do momentu uzyskania wewnątrz mięsa temperatury 75 stopni (około półtorej godziny)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek rolowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek rolowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek rolowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek rolowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek rolowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek rolowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek rolowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek rolowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Spaghetti z tuńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej