
Składniki
0.5 łyżki
null
null
null
null
4 sztuki
0.5 łyżeczki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj.
Krok 2
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie natrzyj nią boczek i odłóż go na około dwa dni do lodówki.
Krok 3
Mięso po wyjęciu z marynaty osusz papierowym ręcznikiem i zwiń w ciasny rulon, obwiąż bawełnianym sznurkiem.
Krok 4
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz metodą pośrednią do momentu uzyskania wewnątrz mięsa temperatury 75 stopni (około półtorej godziny)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej