Świąteczna kapusta z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna kapusta z grzybami

Autor: golombekd

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

500 gramów

3 szczypty

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokroić w paski (lub według uznania). Duś je w 5 łyżkach oleju przez ok. 25 minut. Kapustę gotuj przez 25 minut dolewając 300 ml wody. Następnie pieczarki odcedź, a wodę z kapusty odlej do osobnego naczynia.

Krok 2

Pieczarki smaż przez 20 minut na maśle (1/2 opakowania), następnie dodaj łyżkę mąki i wymieszaj. W dalszej kolejności dolej 1/2 szklanki wody i wymieszaj. W przypadku gdy wszystko będzie bardzo gęste, dolej 1/4 szklanki wody.

Krok 3

Całość wymieszaj i wg uznania dolej odrobinę wody z gotowanej kapusty. Dopraw szczyptą pieprzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej