
Składniki
20 dekagramów
50 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
2 listków
4 ziarna
3 ziarna
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby wymocz przez noc w wodzie. Następnie ugotuj (by były miękkie) i pokrój w paski.
Krok 2
Kapustę poszatkuj i gotuj w wywarze z grzybów, razem z przyprawami, przez 30 minut. Wyjmij przyprawy, ostudź i odciśnij wodę.
Krok 3
Posiekaj cebulę i usmaż ją na oleju. Dodaj grzyby i pieprz, następnie wymieszaj z kapustą.
Krok 4
Rozmroź ciasto w lodówce. Ułóż na nim zimny farsz i zwiń jak roladę, zlepiając brzegi.
Krok 5
Posmaruj wierzch ciasta rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej