
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
500 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować. Następnie ostudzić i utłuc.
Krok 2
Posiekaną cebulę usmażyć na złoty kolor. Po przestudzeniu dodać do ziemniaków.
Krok 3
Do ziemniaków z cebulą dodać ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Ewentualnie do smaku dodatkowo przyprawić. Farsz wykorzystać do pierogów lub naleśników.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farsz do pierogów ruskich
Farsz do pierogów ruskich jest jednym z najpopularniejszych nadzień, które ma zastosowanie nie tylko w przyrządzaniu pierogów, ale także naleśników czy krokietów. Przygotowuje się go z dwóch podstawowych składników, czyli ziemniaków i białego sera. Ważne są ich proporcje, by smaki odpowiednio się uzupełniały. Jest to zależne od upodobań, jednak najczęściej na dwie porcje ziemniaków przypada jedna porcja sera. Do farszu na pierogi najlepiej sprawdzą się mączyste odmiany ziemniaków – ze względu na dużą zawartość skrobi. Wyśmienite nadzienie uzyskasz wtedy, kiedy ziemniaki dobrze odparują, więc godnym polecenia sposobem będzie ugotowanie ich dzień wcześniej. Zetrzyj warzywa na purée i odłóż na całą noc. Jeśli jednak zależy Ci na czasie, wystarczy, aż zaczekasz do całkowitego wystudzenia – można też ugotować je w mundurkach. Do ziemniaków dodaj podsmażoną cebulę oraz twaróg, doprawiając je do smaku. Farsz do pierogów ruskich warto dołączyć również do pieczonych pierogów drożdżowych albo krokietów.