Brukselka w sosie własnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka w sosie własnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i przekrój na połowę. Wrzuć do zimnej wody i doprowadź do wrzenia.

Krok 2

Dodaj brukselkę, gałkę, sól oraz pieprz i gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 4

Dodaj mąkę oraz trochę wody i zagotuj.

Krok 5

Dolej wywar z brukselki, wymieszaj i dopraw.

Krok 6

Brukselkę wymieszaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej