
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i przekrój na połowę. Wrzuć do zimnej wody i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
Dodaj brukselkę, gałkę, sól oraz pieprz i gotuj przez 15 minut.
Krok 3
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
Krok 4
Dodaj mąkę oraz trochę wody i zagotuj.
Krok 5
Dolej wywar z brukselki, wymieszaj i dopraw.
Krok 6
Brukselkę wymieszaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej