Mintaj z sosem dereniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj z sosem dereniowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

800 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny, posyp solą cząbrem i miętą. Odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Dereń zalej wodą i ugotuj. Gdy będzie miękki, przetrzyj przez sito.

Krok 3

Czosnek i goździki zmiażdż. Dodaj do derenia wraz z papryką, cynamonem, cukrem, solą, pieprzem i 3 łyżami wody. Wymieszaj i zagotuj.

Krok 4

Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem, ułóż rybę, obłóż plasterkami masła, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 40 minut.

Krok 5

Gotową rybę polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj z sosem dereniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj z sosem dereniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj z sosem dereniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj z sosem dereniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj z sosem dereniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj z sosem dereniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj z sosem dereniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj z sosem dereniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej