
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
60 gramów
0.5 pęczka
1
100 gramów
150 gramów
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Kajzerki przekrój na pół, usuń miękisz, każdą połówkę posmaruj w środku masłem.
Krok 3
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż i przepuść przez maszynkę razem z miękką częścią bułki skropioną mlekiem i mięsem.
Krok 4
Dodaj żółtko i posiekaną natkę pietruszki, dopraw pieprzem.
Krok 1
mięso z kurczaka bez kości ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Schłodź.
Krok 5
Z białka ubij pianę, wymieszaj z masą mięsną. Nadzienie wkładaj do bułeczek.
Krok 6
Posyp tartym serem i zapiekaj ok. 30 min w średnio nagrzanym piekarniku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej