Burger po meksykańsku z nachosami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger po meksykańsku z nachosami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

3 listków

2 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, cebulę oraz kolendrę drobno posiekaj, dodaj oliwę, dopraw solą, pieprzem, wyciśnij i dodaj sok z limonki - dokładnie wymieszaj. Awokado pokrój w plastry.

Burger po meksykańsku z nachosami - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw fixem Knorr, dodaj wodę. Następnie uformuj kotlety o średnicy bułki i grubości 1 cm.

Burger po meksykańsku z nachosami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety po 3 min z każdej strony.

Burger po meksykańsku z nachosami - Krok 3

Krok 4

Bułki zapiecz w piekarniku z opcją grill po 2 min z każdej strony.

Burger po meksykańsku z nachosami - Krok 4

Krok 5

Spodnią część bułki posmaruj majonezem, następnie połóż sałatę, awokado, mięso, salsę pomidorową oraz papryczki jalapeno.

Burger po meksykańsku z nachosami - Krok 5

Krok 6

Całość przykryj wierzchnią częścią bułki. Podawaj z nachosami.

Burger po meksykańsku z nachosami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger po meksykańsku z nachosami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger po meksykańsku z nachosamiBurger po meksykańsku z nachosami

Każdy miłośnik kuchni meksykańskiej zna zapewne dania pokroju burritos, enchiladas czy chili con carne. Czas więc zapoznać się z przepisem na burger po meksykańsku z nachosami, w którym wykorzystane zostaną wszystkie najbardziej charakterystyczne dla tej kuchni składniki. Będzie kolorowo i pysznie. Nie trać czasu – zapraszamy do kuchni!

Dla kogo?

Klasyczne burgery z sałatą, serem, ogórkami i cebulą już trochę ci się znudziły? Pora na wyjątkowo apetyczne wydanie słynnej kanapki w postaci meksykańskich burgerów. Znajdziesz w niej nie tylko soczystą wołowinę i chrupiące nachosy, ale także awokado, kolendrę, papryczkę jalapeno, czerwoną cebulę i pomidora.

Na jaką okazję?

Burger po meksykańsku to naprawdę sycąca potrawa, więc nic nie stoi na przeszkodzie, by podać go na obiad. Urządzasz duże przyjęcie i chcesz zaproponować gościom oryginalne danie na ciepło? Już wiesz, co wybrać!

Czy wiesz, że?

Nie należy pomijać etapu podpiekania bułek do hamburgerów po meksykańsku. Dzięki temu będą chrupiące i nie nasiąkną nadmiernie majonezem.

Dla urozmaicenia:

Plaster żółtego sera położony na każdej porcji mięsa w burgerze z nachosami z pewnością nie zaszkodzi!