Burger po meksykańsku z nachosami
NOWY PRZEPIS
łatwe
47 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
3 listków
2 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory, cebulę oraz kolendrę drobno posiekaj, dodaj oliwę, dopraw solą, pieprzem, wyciśnij i dodaj sok z limonki - dokładnie wymieszaj. Awokado pokrój w plastry.

Krok 2
Mięso dopraw fixem Knorr, dodaj wodę. Następnie uformuj kotlety o średnicy bułki i grubości 1 cm.

Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety po 3 min z każdej strony.

Krok 4
Bułki zapiecz w piekarniku z opcją grill po 2 min z każdej strony.

Krok 5
Spodnią część bułki posmaruj majonezem, następnie połóż sałatę, awokado, mięso, salsę pomidorową oraz papryczki jalapeno.

Krok 6
Całość przykryj wierzchnią częścią bułki. Podawaj z nachosami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix Soczyste Burgery
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burger po meksykańsku z nachosami
Każdy miłośnik kuchni meksykańskiej zna zapewne dania pokroju burritos, enchiladas czy chili con carne. Czas więc zapoznać się z przepisem na burger po meksykańsku z nachosami, w którym wykorzystane zostaną wszystkie najbardziej charakterystyczne dla tej kuchni składniki. Będzie kolorowo i pysznie. Nie trać czasu – zapraszamy do kuchni!
Dla kogo?
Klasyczne burgery z sałatą, serem, ogórkami i cebulą już trochę ci się znudziły? Pora na wyjątkowo apetyczne wydanie słynnej kanapki w postaci meksykańskich burgerów. Znajdziesz w niej nie tylko soczystą wołowinę i chrupiące nachosy, ale także awokado, kolendrę, papryczkę jalapeno, czerwoną cebulę i pomidora.
Na jaką okazję?
Burger po meksykańsku to naprawdę sycąca potrawa, więc nic nie stoi na przeszkodzie, by podać go na obiad. Urządzasz duże przyjęcie i chcesz zaproponować gościom oryginalne danie na ciepło? Już wiesz, co wybrać!
Czy wiesz, że?
Nie należy pomijać etapu podpiekania bułek do hamburgerów po meksykańsku. Dzięki temu będą chrupiące i nie nasiąkną nadmiernie majonezem.
Dla urozmaicenia:
Plaster żółtego sera położony na każdej porcji mięsa w burgerze z nachosami z pewnością nie zaszkodzi!